ȘI LIPIA RĂMÂNE FĂRĂ MEDIC DE FAMILIE

0
20

Aproximativ 3 000 de pacienți, fără servicii medicale
Situația dramatică prin care trec mii de pacienți din Merei, după ce unul dintre medicii de familie nu mai poate funcționa, se extinde și la nivelul localității Lipia. Primarul comunei Merei dă vina pe Casa Națională de Asigurări de Sănătate care nu ar mai fi fost de acord cu prelungirea contractului, în cazul medicului de la Merei și cu ocuparea postului rămas liber la Lipia, după ce medicul de familie din localitate a decedat.
Pacienții din Merei se simt pedepsiți după ce unul dintre medicii de familie din localitate nu mai poate funcționa ca urmare a faptului că în acest moment nu i s-a mai prelungit contractul. Localnicii se plâng de faptul că trebuie să își cumpere medicamente cu preț întreg, iar vizitele la specialiști nu mai sunt gratuite pentru că nu li se mai prescriu trimiteri.
Primarul comunei Merei spune că de vină pentru situație ar fi Casa Națională de Asigurări de Sănătate care refuză să-i prelungească contractul medicului de familie care îi îngrijește pe pacienții din Merei de zeci de ani.
Mai mult decât atât, primarul spune că o situație similară a apărut în localitatea Lipia. Acolo medicul de familie a decedat, iar Casa de Sănătate refuză să aducă un alt medic.
În acest moment CNAS desfășoară un control la Casa de Asigurări de Sănătate Buzău care vizează modul în care au fost încheiate contractele.
Situația de la Merei a fost adusă în atenție de către deputatul de Buzău, Emanuel Ungureanu, care a precizat pe pagina sa de Facebook faptul că mii de pacienți riscă să rămână pe drumuri, fără posibilitatea de a mai beneficia de servicii medicale.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ