Și totuși plătim apa de ploaie… Cum se faultează primăria și compania pe spatele cetățenilor

0
90

La luat comanda…Apa meteorică se plătește în continuare. Este anunțul făcut de Compania de Apă, în contradictoriu cu declarațiile și hotărîrile responsabililor din Primăria Buzău care anunțau că taxa a fost sistată pentru o perioadă de trei luni. Explicația constă în faptul că aleșii locali nu au adoptat o hotărîre din care să reiasă în mod neechivoc faptul că apa de ploaie nu se mai achită.
Astfel, în loc să aprobe sistarea plății apei meteorice, consilierii locali au adoptat o hotărîre prin care a împuternicit un reprezentant al Conciliului Local Municipal să întreprindă procedurile premergătoare anulării taxei. Pe de altă parte, chiar și o hotărîre clară a consilierilor privind sistarea taxei pe apa meteorică s-ar fi dovedit ilegală, explică oficialii Companiei de Apă Buzău.
La începutul lunii februarie, primarul Constantin Toma anunța că buzoienii nu vor mai trebui să plătească apa meteorică cel puțin pentru o perioadă de 3 luni.
Divergențele dintre primarul orașului și șeful Companiei de Apă, pe tema apei meteorice, fac parte din același scenariu binecunoscut în care cele două entități își dispută controlul asupra operatorului economic.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ