Șicane și blocaj în trafic

0
16

A crescut valoarea sancțiunilor pentru agresiuni în trafic
Un șofer a fost blocat în trafic de către un alt conducător auto la intrarea în municipiul Buzău, după rondul din zona mall-urilor. Cel mai probabil scandalul a avut loc pe fondul unor șicane. Cu toate că recent autoritățile au înăsprit sancțiunile din Codul Rutier pe fondul agresiunilor în trafic, iată că șoferii nu par a le lua prea mult în seamă.
Se circulă ca în vestul sălbatic. Un șofer a fost blocat în trafic pe Bulevardul Unirii nord de către un alt conducător auto, cel mai probabil pe fondul unor șicane. Episodul a fost filmat de camera de bord a buzoianului agresat. Din imagini se poate lesne observa cum din spate, șoferul agresiv riscă o depășire în forță astfel încât să-l poată bloca pe cel cu care înainte a avut ceva împărțit. Coboară din mașină, are loc un schimb de replici pe care doar ni-l putem imagina cum a decurs după care intră din nou în autoturism și demarează în trombă.
Recent, Minsietrul Afacerilor Interne a anunțat creșterea cuantumului amenzilor pentru agresiuni în trafic, pe fondul unui număr din ce în ce mai ridicat de fapte. Tavi Perțea, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România care abordează subiecte în principal care țin de ordinea publică, a vorbit despre comportamentul agresiv în trafic. A absolvit Liceul de Poliție Buzău în perioada 2003-2007, apoi Academia de Poliție iar din anul 2010 până în prezent lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliție Bihor-Poliția Rutieră.
TAVI PERTEA FACEBOOK
Polițiștii buzoieni s-au sesizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public.
Un alt caz grav de agresiune în trafic s-a petrecut în județul Buzău anul trecut atunci când un bărbat a încercat să filmeze mai mulți indivizi care comercializau păsări. Șoferul a fost blocat și agresat chiar de față cu oamenii legii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ