SIGURANȚĂ FĂRĂ GARD

0
9

Pandemia a scăzut infracțiunile în școli

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural autoritățile au luat în discuție problema siguranței în școli. Nu sunt bani nici pentru garduri, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău în timp ce reprezentanții poliției au anunțat o scădere a infracțiunilor în școli sau în preajma acestora. Cifrele ar fi determinate de pandemie și de lipsa activităților în cadrul unităților de învățământ.
Elevii buzoieni s-au simțit mai siguri ca niciodată în ultimul an școlar dar această situație nu este datorată unei diminuări a fenomenului infracțional. În cadrul Colegiului Prefectural, autoritățile au precizat că pandemia i-a ținut pe elevi departe de necazuri din pricina lipsei activităților didactice în școli. Pe de altă parte există în continuare o problemă legată de asigurarea unui sistem de supraveghere sau de pază care să ofere un plus de siguranță elevilor și cadrelor didactice în unitățile școlare
Despre siguranța în școli au vorbit și reprezentanții Inspectoratului Școlar. Sumele alocate în acest domeniu sunt modeste iar banii nu ajung nici măcar pentru instalarea unor garduri la nivelul tuturor unităților de învățământ.
Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a organizat 99 de controale în școli cu ocazia Evaluării Naționale. În urma acestora au fost constatate 159 de deficiențe fiind aplicate 118 amenzi în valoare de 250.000 de lei.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ