SIGURANȚĂ ȘI SPORT

0
425

Locuitorii comunei Padina pot spune cu mâna pe inima că trăiesc într-una dintre cele mai sigure zone din județul Buzău. Primăria a achizitionat camere de supraveghere de ultimă generaţie ce au fost amplasate pe străzi şi în alte spaţii publice, tocmai pentru a le conferi siguranță oamenilor și de ce nu, pentru a veni și în sprijinul polițiștilor din zonă. Totodată, administrația locală are în plan realizarea unui proiect de care vor benficia atât copiii din comună cât și tinerii.

O comună cu peste 30 de camere de supraveghere de ultimă generaţie pe străzi şi în alte spaţii publice. Nu este vorba despre o localitate din Europa occidentală sau de peste Ocean. Vorbim despre comuna Padina, acolo unde reprezentanții primăriei au achiziționat un sistem de supraveghere video menit să ofere locuitorilor siguranța de care au nevoie. Totodată, noile achiziții se vor dovedi a fi de un real ajutor polițiștilor în asigurarea liniștii și ordinii publice. Principalele aplicații ale sistemului de supraveghere sunt monitorizarea celor mai importante căi de acces din comună, monitorizarea punctelor vulnerabile din zonă, monitorizare trafic rutier, supravegherea ordinii și liniștii publice și descurajarea actelor infracționale. Pentru achiziționarea acestor camere video, amplasate în cele mai importante zone din comună, Primăria Padina a cheltuit, din propriul buget, 50.000 de lei.

Pentru asigurarea unei stări optime de sănătate a copiilor și a tinerilor din comuna Padina prin activități sportive, pe suprafața ce aparține uneia dintre unitățile de învățământ din zonă s-a construit primul teren de sport. Vorbim despre Școala nr. 2 din Padina care va avea în viitorul apropiat și o sală de sport. Totodată, Primăria mai intenționează să realizeze și al doilea teren de sport, la Școala nr. 1 din comună.

Suma totală pentru realizarea celor două terenuri de sport se ridică la peste 100.000 de euro.

Așadar, imediat ce se va finaliza și cel de-al doilea proiect, atunci comuna Padina se va număra printre puținele din județ care se vor putea lăuda cu două terenuri de sport amenajate pentru elevi și tineri. Mai mult decât atât, școlarii vor putea urma orele de sport în noile săli, atunci când vremea nu le va permite să folosească cele două terenuri de sport.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ