“Silenzio stampa din partea domnului primar”

0
8

Prefectul Daniel Țiclea cere explicații primarului Constantin Toma
Prefectul județului a cerut public explicații din partea primarului municipiului Buzău în legătură cu regulamentul votat care interzice accesul presei la ședințele Consiliului Local Municipal. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că a trecut o săptămână din momentul în care regulamentul a fost votat iar edilul nu a venit cu vreo lămurire.
Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local Municipal Buzău, aspru criticat din pricina accentelor nedemocratice și netrasparente, a ajuns pe masa Prefecturii care va urma să se pronunțe vizavi de legalitatea hotărârii și a prevederilor sale. Prin intermediul proiectului votat de majoritatea din CLM și inițiat de primarul Constantin Toma, accesul presei a fost interzis. Prefectul Daniel Țiclea a precizat că așteaptă lămuriri din partea primarului Constantin Toma care însă a intrat în silenzio stampa.
Prefectul județului Buzău este uimit de tăcerea primarului de Buzău cu atât mai mult cu cât în mod frecvent se adresează buzoienilor prin intermediul unor clipuri pe rețelele de socializare, în care explică deciziile pe care le adoptă, legate de diverse proiecte.
Atât consilierii locali ai opoziției din CLM cât și reprezentanții Prefecturii Buzău iau în considerare ca hotărârea de interzicere a presei la ședințele publice să fie dată spre analiză unui complet de judecători din cadrul secției de contencios-administrativ.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ