Simulare pe prețul căldurii! După scumpiri RAM Buzău se așteaptă la pierderea clienților

0
352

După anuntul conform căruia pretul gigacaloriei va creste cu 100 de lei, Regia Autonomă Municipală a încercat o simulare a unei facturi la încălzire aferentă unei luni de iarnă. Totodată conducerea societătii este de părere că pretul căldurii poate fi coborît de locatarii apartamentelor racordate la reteaua centralizată de distributie a agentului termic prin efectuarea unor lucrări de eficientizare. Desi noul pret va intra în facturile buzoienilor începînd din luna mai abia din octombrie, o dată cu scăderea temperaturilor si debutul furnizării căldurii, se vor resimti efectele scumpirii.
Prețul gigacaloriei în municipiul Buzău a rămas la 185 de lei timp de nouă ani. În 2017 Primăria Municipiului Buzău a anunțat că nu mai poate susține subvenția la valoarea anilor trecuți motiv pentru care ajutorul pe care îl va acorda se va diminua. După mai multe negocieri prețul gigacaloriei pe care buzoienii îl vor plăti va fi de 280 de lei cu aproape 100 de lei mai mult față de anii trecuți. Reprezentanții Regiei Autonome Municipale au dezvăluit că negocierile au plecat de la prețul de 395 de lei astfel încît noul preț poate fi considerat rezonabil. Conducerea regiei a realizat și o simulare a unei facturi la încălzire pe luna februarie astfel încît cetățenii să aibă o imagine completă asupra noilor tarife.
Luna februarie 2017 – Luna februarie 2018
Preț gigacalorie 185 – preț gigacalorie 280
1 cameră – 145 lei – 1 cameră 218 lei
2 camere – 233 lei – 2 camere 353 lei
3 camere – 289 lei – 3 camere 437 lei
4 camere – 369 lei – 4 camere 557 lei
Regia este conștientă că mărirea prețului poate însemna pierderea clienților dar cu toate acestea facturile pot fi diminuate prin efectuarea unor lucrări de eficientizare la rețelele de distribuție a căldurii din blocuri.
Buzoienii sunt de părere că prețul este mult prea mare și iau în considerare centrala termică în defavoarea sistemului centralizat.
Noul preț va intra in vigoare cel mai probabil din luna mai după aprobarea lui în ședința Consiliului Local Municipal Buzău.
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ