Simulările, o radiografie post-pandemie a Educației

0
7

Învățământul online dă primul test
Simulările pentru Bacalaureat încep pe 28 martie în acest an iar cele pentru Evaluarea Națională sunt programate începând cu data de 4 aprilie. Sindicatele apreciază că rezultatele celor două examene naționale pot fi citite în cheia unei radiografii a Învățământului la final de pandemie și de educație online.
De săptămâna viitoare, elevii intră în focul simulărilor. Mai întâi sunt programate cele pentru Bacalaureat. Pe 28 martie va avea loc proba la Limba și literatura română, pe 29 martie, proba obligatorie a profilului urmând ca pe 30 și 31 martie să se desfășoare proba la alegere și cea la Limba și literatura maternă. Reprezentanții Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău apreciază că subiectele pentru elevii din clasele terminale ar putea fi ceva mai ușoare.
Rezultele simulărilor ar putea scoate la iveală nivelul de pregătire al elevilor după o lungă perioadă de timp în care școala s-a desfășurat exclusiv în mediul online.
După simulările pentru Bacalaureat, începând cu data de 4 aprilie sunt programate cele pentru Evaluarea Națională. Potrivit calendarului, pe 4 aprilie va avea loc proba la Limba și Literatura Română, pe 5 aprilie cea la Matematică urmând ca pe 6 aprilie să se desfășoare examenul la Limba maternă. Afișarea rezultatelor atât în pentru simularea la Bacalaureat cât și pentru cea la Evaluarea Națională este stabilită pentru data de 14 aprilie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ