SINDICALIȘTII SANITAS, PROTEST ÎN FAȚA PREFECTURII

0
53

Peste o sută de cadre medicale, asistenți, infirmieri, brancardieri și asistenți sociali au protestat, marți în fața Prefecturii. Aceștia sunt nemulțumiți că salariile le-au fost înghețate , cu toate că eforturile lor în lupta împotriva virusului sunt epuizante. Din aceeastă categorie face parte și personalul TESA din unitățile medicale. Asistenții medicali acuză guvernanții că nu au respectat legea privind salariile din sănătate.
Federația SANITAS, filiala Buzău, a pichetat sediul Prefecturii din Buzău în jurul orei 12.00. Înarmați cu pancarte și stegulețe, si-au exprimat nemulțumirea față de refuzul guvernului de a nu acorda drepturile cuvenite pentru anul 2021 salariaților din sănătate și asistență socială. Acesta nu a respectat legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului de condiţii raportat la salariul de bază dar și acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială. Potrivit sindicaliștilor, personalul din sistemul de sănătate ar fi trebuit să primească în jur de 200-300 lei în plus la salariu.
Nerespectarea legii reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de aproximativ un an.
La protest s- a alăturat și personalul TESA din sănătate care este nemulțumit de atitudinea guvernului.
În timpul protestului o delegație a Federaţia Sanitas a fost învitată la discuții cu actualul prefect al județului, Adina Moiseanu. De asemenea, Federaţia Sanitas va continua să organizeze forme de protest legale și nu exclud declanșarea unei greve naționale.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ