Sindicatele din Învățământ opresc momentan protestele

0
10

Memorii depuse la birourile parlamentarilor de Buzău
Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Buzău a anunțat că nu ia în calcul deocamdată organizarea de noi proteste. Precizările vin la scurt timp după ce cadrele didactice au declanșat o grevă de avertisment care a determinat ca autoritățile să își reconsidere politicile vizavi de salarizarea personalului din Învățământ.
La jumătatea lunii ianuarie, profesorii din Buzău au declanșat o grevă de avertisment în școli. Timp de două ore, cadrele afiliate Sindicatului din Învățământul Preuniversitar nu au desfășurat cursuri, scopul fiind acela de a atrage atenția autorităților centrale vizavi de necesitatea majorării grilei de salarizare. După proteste, sindicaliștii au obținut o întâlnire la care ar fi trebuit să fie prezent și premierul României, Ionel Ciucă.
Sindicaliștilor le-a fost promisă o ordonanță de urgență care prevede măriri de salarii, ce a trecut de Senat și urmează să primească votul final la Camera Deputaților.
Prin urmare, la acest moment sindicaliștii din Învățământ au oprit orice mișcare de protest. Nu au renunțat însă definitiv la grevă. În situația în care salariile nu vor crește, atunci există posibilitatea declanșării grevei generale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ