Sindicatele din poliție reacționează la certificatul verde

0
482

Testare gratuită, nu vaccinare obligatorie
Sindicatele din Poliție nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie și acuză autoritățile centrale că vor să oblige angajații să se imunizeze prin introducerea certificatului verde la locul de muncă. Sindicaliștii atrag atenția că singura variantă pe care o acceptă este testarea gratuită suportată de angajator și nu încălcarea prevederilor din Constituție.
Introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă ar adânci și mai mult criza de personal. Sindicatele din sănătate alături de avocați au atras atenția că documentul asupra căruia planează suspiciuni de constituționalitate, ar conduce la nenumărate demisii sau încetări ale contractelor de muncă. A venit rândul polițiștilor să atragă atenția că forțarea angajaților din structurile de poliție de a se vaccine, punându-le în balanță locurile de muncă prin existența green-passului ar accentua penuria de angajați. Prin urmare singura soluție acceptată ar fi testarea gratuită.
Sindicatele din poliție atrag atenția autorităților centrale să respecte drepturile și libertățile cetățenești garantate prin Constituție și să achiziționeze medicamente antivirale pentru pacienți.
Legea privind adoptarea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă a picat la vot în Senat, Camera Deputaților urmând să acorde avizul final.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ