SINUCIDERE LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
58

Momente de groază, în noaptea de joi spre vineri, în secția de Neurologie a Spitalului Județean. Un pacient s-a aruncat de la etaj şi a murit, după ce a semănat teroare în rândul personalului medical, pe care l-a amenințat cu obiecte contondente. După decesul bărbatului, conducerea unității spitalicești a deschis o anchetă internă care va stabili dacă și personalul sanitar poartă vină pentru incidentul nefericit înregistrat la Spitalul Județean.
Barbatul de 64 de ani din Lopătari a fost internat pe 9 octombrie în secția de Neurologie a Spitalului Județean Buzău. El suferea de epilepsie și fusese internat după ce făcuse un accident vascular cerebral. Mai mult decât atât, analizele au arătat că era un consumator înrăit de alcool. Joi, bărbatul a devenit agitat, iar personalul medical a cerut acordul familiei ca acesta să fie imobilizat la pat, conform procedurilor medicale în astfel de situații. La orele nopții, însă, buzoianul a reușit să se dezlege. A devenit violent și a amenințat asistentele cu obiecte pe care le avea in jur.
După ce a reușit să se dezlege, bărbatul a ieșit pe hol. Imediat după el a venit și o asistentă care încerca să îl liniștească. Însă aceasta a fost amenințată că va fi lovită cu un panou de avertizare pentru podele umede. Vizibil agitat, bărbatul a intrat imediat într-un grup sanitar, de unde s-a aruncat de la fereastră.
Pacientul a fost preluat de o ambulanţă care trecea chiar atunci prin curtea unităţii medicale şi transferat la Unitatea Primiri Urgenţe, apoi la Terapie Intensivă, dar nu a mai putut fi salvat. În acest caz, conducerea Spitalului Județean a dechis o anchetă pentru a se stabili dacă persoanlul medical poartă vreo vină pentru acest incident.
Specialiștii spun că astfel de comportamente sunt obișnuite pentru pacienții epileptici, care suferă accidente vasculare. În plus, consumul de alcool a fost un factor în plus care a condus la gestul necugetat al bărbatului.
Poliția a deschis dosar penal în acest caz.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ