SÎP: “Nu ne îmbătăm cu apă rece ”

0
2

Liderii sindicatelor din Educație opresc deocamdată protestele
În urma întâlnirii pe care sindicatele din Educație au avut-o cu primul ministru al României s-a ajuns la un acord privind stabilirea unui calendar de dicuții. Dacă negocierile vor fi tergiversate, atrag atenția sindicaliștii, protestele cadrelor didactice vor fi reluate, existând în continuare în plan varianta unei greve generale.
Până în data de 4 februarie, Guvernul va trebui să steabilească de comun acord cu sindicatele din Educație un calendar de discuții și negocieri, în principal legate de salarizare. Greva de avertisment organizată zilele trecute de profesori a condus la deschiderea unui canal de discuții.
Sindicaliștii așteaptă o rezolvare a problemelor deși sunt conștienți că există și varianta ca în continuare, prin tergiversări repetate, cerințele cadrelor didactice să rămână în continuare nerezolvate.
În situația în care nici de această dată discuțiile cu reprezentanții Guvernuluinu vor conduce la un rezultat pozitiv atunci sindicaliștii au anunțat reluarea protestelor care ar putea culmina cu o grevă generală.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ