SISTEM ELECTRONIC DE TAXARE ÎN AUTOBUZE

0
659

Continuă modernizarea transportului public în Buzău. Trans Bus a început implementarea sistemului electronic de taxare prin înlocuirea biletelor cu cardul de călătorie. Prima etapă a început cu trecerea abonamentelor actuale pe noul suport pentru elevi și pensionari. Totodată, a fost păstrat biletul de călătorie ca opțiune de plată, pentru călătorii ocazionali.
Prin implementarea acestui sistem se urmărește eficientizarea activității de transport public local și creșterea calității serviciului oferit călătorilor. Prima etapa a demarat în acestă săptămână prin transpunerea abonamentelor actuale pe noul card contactless pentru categoriile de călători ce beneficiază de gratuităţi sau reduceri pe transportul public local,respectiv elevi, pensionari sau angajați ai unor societăți.
Începând cu luna ianuarie va începe eliberarea cardurilor contactless și pentru călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun si doresc să își facă un abonament pe una din rutele Trans Bus. Cardul poate fi achitat la unul dintre cele 14 centre care vor emite și încărca cardurile, iar valoarea cu care poate fi încărcat diferă de la un traseu la altul și de câte trasee dorește fiecare persoană. Este foarte importantă validarea cardului de transport şi a biletului de călătorie la fiecare urcare în autobuz. Atenție! Nu tebuie să se confunde aparatul de validat bilete prin intermediul cardului personal cu cel special pentru aceste tipuri de card.
De asemenea, a fost păstrat biletul de călătorie ca opțiune de plată a călătoriei, Noul bilet de călătorie va fi pe suport de hârtie termică și va fi validat la aparatele existente în autobuze.
Sistemul de e ticketing poate fi considerat, un pilon foarte important pentru îmbunătățirea substanțială a calității transportului public local.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ