SISTEMUL DE PREDARE ON-LINE, CONTESTAT

0
29

Epidemia de coronavirus a transformat modul în care se vor desfășura orele, din toamnă. Sistemul hibrid pentru care au optat unele şcoli, ce presupune ca o parte din efectivul unei clase să urmeze cursurile, fizic și cealaltă parte on- line, nu este pe palcul tuturor profesorilor şi nici al părinților. Aceştia consideră că sistemul este vulnerabil, iar imaginea cadrelor didactice și a elevilor, poate fi folosită în alte scopuri, decît cel educativ. De asemenea,cu toții sunt de acord că în clasă, relația elev-profesor este cu totul alta.
Fotografii sau înregistrări cu lecțiile online pot să apară pe rețelele de socializare, iar acest aspect poate fi un pericol pentru elevi . Nimeni nu știe cu exactitate unde ajung aceste înregistrări sau fotografii, cât timp sunt ele stocate, sau cum sunt prelucrate.La nivelul școlilor, directorii vor trebui obțină o semnătură din partea părinților și a profesorilor, privind respectarea datelor cu caracter personal.
Alina Costache, părinte şi profesor totodată, împărtăşeşete opinia directorului Şcolii 11.
Potrivit Inspectoratului Școlar Buzău, 31 de şcoli din mediul urban şi 8 din mediul rural au ales sistemul hibrid, conform planului galben, unul dintre cele trei anunţate de autorităţile centrale pentru începerea anului școlar.
Conform regulamentului european în domeniu, ar trebui să existe la nivelul fiecărei școlii o procedură în ce condiții se fac înregistrările, cu informarea părinților și a elevilor, cine are acces la înregistrări și cum pot să fie prelucrate.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ