SITUAŢIA DE LA FERMA DIN STÂLPU, SUB CONTROL

0
131

Conducerea Prefecturii consideră că urmările incendiului de la ferma de porci de la Stâlpu, de la sfârşitul săptămânii trecute în care au ars mii de animale nu reprezintă un dezastru şi nu se impune convocarea unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Riscurile generate de cadavrele care nu au fost încă ridicate şi care pot intra în descompunere, sunt potrivit oficialilor sub control.
În urma unei întâlniri a reprezentanţilor Prefecturii cu cei ai instituţiilor ce au competenţe în astfel de situaţii s-a luat decizia instituirii unor măsuri de securitate în zonă. Autorităţile au decis, de asemenea, ca resturile animalelor care au murit în incendiu să fie îngropate pe un teren aflat în proprietatea firmei ce deţine crescătoria de porci, cu sprijinul autorităţilor comunei Stâlpu.
Până când cadavrele animalelor vor putea fi strânse vor mai trece câteva zile, acţiunea fiind îngreunată de resturile construcţiilor prăbuşite.
La faţa locului, Direcţia Sanitar Veterinară, va trimite un medic ce va supraveghea toate activităţile de degajare a resturilor animalelor, până când acestea vor fi îngropate. Întreaga operaţiune se va încheia, potrivit estimărilor autorităţilor, în aproximativ o săptămână.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ