SITUAŢIE STABILĂ,LA BUZĂU

0
1002

În judeţul Buzău, situaţia se menţine stabilă din punct de vedere al riscului de răspândire al noului coronavirus. Conform ultimei raportări, nu a mai fost confirmat niciun caz în afara celor două existente. 52 de persoane, iar pentru alte 412 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu
Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Potrivit unui buletin informativ emis de Instituţia Prefectului, la nivelul județului Buzău, sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată. La data de 17 martie, în județul Buzău se află în carantină 52 de persoane, iar pentru alte . În ceea ce priveşte spaţiile de carantină, autorităţile judeţului dau asigurări că, în acest moment sunt suficiente locuri, iar în caz de nevoie capacitatea de cazare poate fi extinsă.
„Menționăm că mai există disponibile 150 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.
În ceea ce privește testarea pentru Coronavirus, menționăm că, până la această dată, tuturor persoanelor aflate în carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor. În total, la nivelul județului, au fost testate pentru coronavirus 93 de persoane, iar 65 de rezultate sunt negative, restul analizelor fiind în lucru”, transmite Prefectura Buzău.
La nivel național, în perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1 349 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6 187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ