SITUAŢIE TOT MAI GRAVĂ LA RÂMNICELU

0
214

Situaţie alarmantă în localitatea Râmnicelu, unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus continuă să crească. Cele mai multe cazuri, confirmate recent sunt din focarul izbucnit în acest sat. Autorităţile sanitare au precizat că au fost înregistrate 14 noi cazuri ce provin din comunitatea intrată în carantină, inclusiv din rândul personalului primăriei.
14 noi cazuri au fost confirmate, marţi, în localitatea Râmnicelu, unde, există un focar de COVID 19 şi unde autorităţile au instituit carantina. Situaţia este, una deosebit de gravă, mai ales că printre cei infectaţi se numără şi angajaţi ai primăriei din localitate. Având în vedere situația epidemiologică a satului Râmnicelu și anume faptul că 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție COVID-19, dintre care 5 persoane desfășoară activitate la nivelul administrației publice locale, Direcția de Sănătate Publică Buzău a dispus un set de măsuri suplimentare faţă de cele impuse de carantinarea localităţii.

“1. Izolarea la domiciliu a tuturor contacților persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a membrilor de familie ai acestora.
2. La nivelul Primăriei a fost stabilit de către primarul comunei un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică pe perioada de monitorizare, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca toate persoanele implicate în această situație să locuiască pe raza localității Râmnicelu în cele 14 zile de izolare la domiciliu, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 414/2020 si Metodologiei INSP București.
3. Continuarea activității în cadrul Primăriei este strict condiționată de respectarea măsurilor de la punctul 2.
4. Se va executa dezinfecție prin firmă autorizată, în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității”, a transmis Prefectura.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău, marţi au fost confirmate 16 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 83. În afara celor 14 persoane de la Râmnicelu s-au înregistrat două cazuri, în municipiul Buzău. Este vorba despre o fetiţă în vârstă de 3 ani şi de tatăl său, în vârstă de 30 de ani. Ambii au fost internaţi pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. După primirea rezultatelor, a au fost transferaţi la Spitalul Victor Babeș din București.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ