SKATE PARC ÎNFRUMUSEȚAT

0
229

Un nou proiect pentru înfrumusețarea orașului a fost gândit de autoritățile locale împreună cu profesorii și elevii de la Liceul de Arte din Buzău. Aceștia și-au îndreptat atenția către skate parcul din Tineretului, care, după ce a fost modernizat, va fi înfrumusețat cu picturi vesele, menite să dea o pată de culoare locului de distracție.
În ultima perioadă, liceenii de la Arte, împreună cu profesorii lor s-au implicat în proiecte ce au dus la înfrumuseţarea oraşului. Inițial, colaborarea a început cu realizarea unor picturi în spațiile de joacă reabilitate sau nou înființate. Un proiect de succes care a avut ecou în întreaga țară a fost realizarea trecerii de pietoni 3D din fața Liceului de Arte ”Margareta Sterian”. Aceste proiecte continuă acum cu lucrări de artă ce vor fi făcute pe elementele din skate parc, dar şi în zona amfiteatrului. Unul dintre absolvenții Liceului de Arte, admis la Facultatea de Arhitectură, avea de mai multă vreme o idee de a-și lăsa amprenta în orașul natal.
Tânărul a fost încurajat de către profesori și imediat a primit și sprijinul autorităților. Desenele care vor apărea pe mobilierul skate parcului nu sunt alese întâmplător, fiecare având simboluri ascunse.
După ce vor fi finalizate desenele din skate parc, tinerii artiști se gândesc să dea o altă față și amfiteatrului din Parcul Tineretului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ