SLABI ŞI LA SIMULAREA BAC-ULUI

0
101

Rezultate slabe la simularea examenului de Bacalaureat. Mai puţin de jumătate dintre tinerii care au susţinut probele de concurs au obţinut note de trecere. Foarte grav este, însă, şi faptul că, în judeţ, sunt licee, unde niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.
După rezultatele dezastruoase de la simularea examenului de Evaluare naţională, susţinut de elevii claselor a VII-a şi a VIII, liceenii au înregistrat, la rândul lor, contraperformanţe la simularea Bacalaureatului. La clasa a XI-a procentul celor care au obţinut note de trecere a fost de 38, 77%, iar la clasa a XII-a promovabilitatea a fost de 48, 64%. Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a centralizat rezultatele şi au fost trase concluziile. Ca şi la Evaluarea naţională, cele mai mici note au fost la proba de matematică. Comparativ cu simularea de anul trecut, notele de la Bac, au fost ceva mai bune, dar nici pe departe de a fi mulţumitoare. Şi de această dată au fost licee care nu au avut niciun elev promovat.
Superficialitatea cu care au tratat simularea examenului, pare să fie una din cauzele ce stau la baza acestor rezultate slabe.
Rezultatele urmează să fie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele pot fi trecute în catalog. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu exigențele pe care le implică acest examen, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării rezultatelor.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ