SLUJBA DE ÎNĂLȚARE, ÎN AER LIBER

0
62

Din 15 mai, a încetat starea de urgență. În acest context credincioșii ortodocși au voie să participe la sfintele slujbe cu condiția de a respecta îndrumărilor bisericești și a măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.
Azi, de praznicul „Înălțării Domnului”, Catedrala Arhiepiscopală din Buzău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sute de credincioși buzoieni de toate vârstele au participat la slujbele oficiate cu prilejul sărbătorii. În acest an slujba de Înălțare s-a oficiat în curtea lăcașului de cult. Enoriașii au respectat cu sfințenie regulile de distanțare socială, fiecate credincios a purtat mască de protecție. Pentru persoanele mai în vîrstă, au fost așezate scaune, la distanță de 2m între ele. Înaltpresfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în pridvorul lăcașului de cult. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
De Înălțarea Domnului, creştinii ortodocşi se salută cu ”Hristos s-a înălţat! – Adevărat s-a înălţat!”. În Biblie se vorbeşte despre Înălţarea Domnului ca o realitate istorică a acestui eveniment şi, aşa cum am crezut în Învierea Domnului, tot aşa trebuie să credem şi în Înălţarea Sa la cer.

Sîrbescu Iuliana/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ