SLUJBE ÎN BISERICI, CU REGULI STRICTE

0
15

Veste bună pentru credincioși. Uşile bisericilor rămân deschise în zilele de sărbătoare. Preoții nu vor fi obligați să poarte mască de protecție în timpul slujbelor de Crăciun, însă, credincioşii vor păstra, în interior, o distanţă de 2 metri, iar afară de 1 metru şi jumătate. Obligatoriu, vor trebui să poarte mască de protecţie care să le acopere atât gura, cât şi nasul.
Nașterea pruncului Iisus Hristos este o sărbătoare a sufletului, a speranței, cu atât mai mult în acest an, când pandemia de coronavirus a dat peste cap toată societatea. Dacă de Sfintele Paști credincioșii au fost nevoiţi să stea la balcon sau din curtea casei, pentru a întâmpina învierea Domnului, iată că slujbele de Crăciun și de Anul Nou vor fi oficiate cu credincioșii în biserici. Aceștia trebuie, însă, să respecte regulile impuse de autorități, distanțarea socială, dezinfectarea mâinilor și purtarea măștii de protecție. Sunt reguli amintite de Patriarhia Română, în urma celei mai recente consultări între reprezentanții autorităților publice cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reprezentanții cultelor religioase.
De asemenea, personalul din fiecare lacaș de cult trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune.
În localitațile în care este impusă carantina din cauza ratei de incidență se aplică regului mai stricte în cea ce privește numărul de persoane care pot participa la slujbele cu caracter privat.
Şi în cazul rugăciunilor pe care preoţii le fac la domiciliu există reguli. De pildă, de Bobotează, când vor merge cu crucea în casele oamenilor trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ