Social-democrații buzoieni introduc educația financiară în școli

0
15

Proiectul a trecut de Camera Deputaților
Introducerea educației financiare în școli are șanse să devină realitate ca urmare a unei propuneri legislative inițiată de cinci deputații social democrați: Mirela Furtună, Natalia Intotero, Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș. Inițiativa are scopul de a dezvolta abilităților financiare elementare pentru elevi.
Cinci parlamentari ai PSD își doresc introducerea în curicula școlară a educației financiare.

Romeo Lungu, deputat PSD
„Nu de puține ori auzim despre români că au nevoie de o mai bună educație financiară. Considerăm că începerea educației financiare a tinerilor încă din primele clase de școală este deosebit de importantă pentru generațiile care se formează acum”, a precizat deputatul Romeo Lungu, prin intermediul unei informări.
Potrivit proiectului, elevii vor deprinde încă de la școală elemente de bază despre pornirea unei afaceri, diferențele dintre venit și profit sau implicațiile investițiilor la bursă.

Laurențiu Țepeluș, deputat PSD
„În contextul unui mediu economic dinamic, elevii au nevoie de repere și informații, iar școala este cea mai în măsură să le ofere informații corecte și aplicabile în viața reală, de aceea am inițiat această propunere legislativă”, a precizat deputatul Laurențiu Țepeluș.
Educația financiară este esențială în dezvoltarea oricărei persoane. Deputatul Andri Cristea precizează că…

ANDI CRISTEA, deputat PSD
„Absența educației financiare duce adesea la lipsa calității vieții. Este esențial ca educația financiară să înceapă de la vârste fragede pentru ca elevii să se familiarizeze cu procesul de economisire, investire, acumulare și să își aprecieze corect munca. Acesta este obiectivul propunerii legislative.”.

Inițiativa legislativă a trecut de plenul Camerei Deputaților cu 283 de voturi din 284 de deputați prezenți și va fi trimisă la Senat.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ