Şofer băut, transporta militari! Razie pe transportul de persoane

0
99

Încă de la ora şase dimineaţă intrările şi ieşirile din oraş au fost ocupate de poliţişti şi inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Buzău, oamenii legii au organizat o acţiune de verificare în trafic a transportatorilor de persoane. În filtrul organizat la intrarea în oraş, dinspre localitatea Verneşti, zeci de vehicule au fost trase pe dreapta. Conducătorii auto au trebuit să prezinte actele şi să dovedească faptul că autobuzele respectă normele tehnice. În acelaşi timp poliţiştii au vrut să se asigure că şoferii nu au consumat alcool înainte de a pleca la drum.
Nu toţi cei opriţi de poliţişti au fost în regulă. Spre exemplu unul dintre şoferi nu deţinea toate documentele solicitate în timp ce altul circula cu autobuzul avînd probleme tehnice.
Cireşa de pe tort a oferit-o la sfrîşitul controlului şoferul unui autobuz care transporta militari. Conducătorul auto consumase alcool înainte de a se urca la volan. 0,19 mg alcool pur în aerul expirat a indicat aparatul etilotest.
Verificările în trafic vor continua, anunţă autorităţile…
Iar şoferul băut s-a ales cu o amendă şi permisul suspendat pentru o perioadă de 3 luni. Militarii pe care îi transporta au ajuns la unitate după ce a fost chemat un alt şofer capabil să conducă în siguranţă autobuzul.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ