ȘOFERI PE PATINOAR | Sfaturi de la instructori auto

0
87

Condusul pe polei poate fi o adevărată provocare chiar și pentru șoferii cu experiență. Fenomenul de ploaie înghețată căzut și în județul nostru a creat astăzi probleme în trafic. Pentru a evita tamponările sau chiar accidentele mai grave, instructorii auto vin cu câeva sfaturi și fac apel, în primul rând, la conduita preventivă.

Fenomenul ploaie înghețată este unul rar, cu care buzoienii nu se confruntă an de an. Frozen rain creează mari probleme în special în trafic din cauza stratului gros de gehață care se așează pe șosele. Astfel șofatul poate fi o adevărată provocare chiar și pentru șoferii cu experiență. Dovadă că, numai în această dimineață, mai mulți buzoieni au fost implicați în evenimente rutiere.

Pentru a preveni astfel de evenimente nedorite, instructorii auto vin cu câteva sfaturi. Un șofer responsabil trebuie să ia primele măsuri chiar înainte de a se urca la volan. Totodată, trebuie să menținem distanțe corespunzătoare față de mașinile din față și să nu rulăm cu viteze mari. În astfel de condiții meteo, nici viteza de frânare nu mai este cea cunoscută, iar anvelopele, fie ele chiar de iarnă, nu ajută foarte mult.

Dacă ajungem totuși să derapăm pe șoselele acoperite de polei, primul lucru pe care un șofer ar trebui să îl facă este să nu bruscheze autoturismul. Un accident de circulație s-a produs tocmai din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic, în această după amiază, în localitatea Vernești. Evenimentul nefericit s-a soldat cu rănirea a trei persoane.

Denisa Irimia

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ