ŞOFERI SUB INFLUENŢA DROGURILOR

0
300

Un fenomen îngrijorător a fost observat de poliţiştii buzoieni după ce Serviciul Rutier a fost dotat cu aparate pentru depistarea drogurilor. În aproape două luni de când dispozitivele au început să fie folosite, şase şoferi au fost depistaţi conducând sub influenţa unor substanţe interzise.
De mai bine de două luni, Poliția Rutieră are posibilitatea să îi descopere , pe loc, nu doar pe şoferii băuţi, ci şi pe cei aflaţi sub influenţa drogurilor. Un aparat care indică exact ce substanţe a consumat cel supus testării a intrat în dotarea poliţiştilor rutieri în urmă cu aproximativ două luni, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Până în acest moment, 6 persoane au fost descoperite, conducând sub influenţa drogurilor.
Acţiunile pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa substanţelor interzise au loc în special în weekend-uri, pe timpul nopţii. Nu toţi cei opriţi pentru control sunt testaţi, ci doar cei care au un comportament suspect.
Dispozitivele detectează cu precizie 8 substanţe interzise, inclusiv droguri puternice. La testările realizate în trafic de poliţiştii buzoieni, până acum au fost identificate 4 dintre acestea.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ