SOFERIȚĂ PE AUTOBUZ, UN VIS ÎMPLINIT

0
3228

Diana transportă, zilnic, sute de călători

Femeia secolului XXI poate avea aproape orice meserie. Nu mai este un secret faptul că ea poate lucra în orice domeniu, cu responsabilitate, și în același timp cu finețe și gingășie. Se știe faptul că femeile sunt mai atente la volan și mai prudente. De multe ori ne-a fost dat să întâlnim soferițe pe camioane, tir-uri și, mai nou, pe mijloacele de transport în comun. Diana , este una femeile care a reușit cu ambiție și determinare să fie una din cele 15 șoferițe de pe autobuzele TransBus. De mai bine de șapte ani , face ceea ce, la început, era numai o dorință ascunsă adânc în sufletul ei, să conducă un autobuz.
Așa își începe ziua de lucru Diana Mănăilă. Este mamă, soție, fiică ,prietenă și are o meserie care o reprezintă, șoferiță pe autobuz. De la vârsta de 20 de ani lucrează la TransBus, iar de mai bine de șapte ani conduce autobuzele societății . După ce, mai mulți ani a fost casieră pe autobuz, dorința de a evolua a determinat-o pe Diana să urmeze școala de șoferi profesioniști.
Diana își amintește cu emoție de prima zi în care a trebuit să plece pe traseu .
Șofatul, este marea ei dragoste, spune Diana. Salutul primit în trafic demonstrează că și colegii o respectă și o apreciază pentru determinarea și calmul cu care își conduce autobuzul.
La 42 de ani, Diana este mamă a doi copii , o fetiță de doi ani și un adolescent de 18 ani, și se declară o femeie împlinită din toate punctele de vedere. Copiii sunt foarte încântați de meseria pe care o are mama lor.
E conștientă de responsabilitatea pe care o are. Zilnic, sute de buzoieni se urcă în autobuzul ei, și nici o zi nu seamănă cu alta. Şoferița și-a câștiga, însă, respectul tuturor, iar călătorii au numai cuvinte de laudă.
Și conducerea sociețății TransBus are numai aprecieri la adresa Dianei și a celorlalte șoferițe.
Diana își încheie programul de lucru lăsând torul în ordine în autobuz pentru colegul sau colega ce va sta în locul ei .
Diana este un exmplu că se poate . Ea este a doua femeie din Buzău care a avut curajul și capacitatea să se urce la volanul unui autobuz. Ete un exemplu că o femeie, dacă își dorește cu adevărat, poate reuși în aproape orice domeniu.

Iuliana Sirbescu/ Robert / Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ