Solicitări de vaccin anti-gripal către DSP

0
4

Medicii de familie au înregistrat primii pacienți vaccinați împotriva gripei sezoniere
Medicii de familie anunță primii pacienți care s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere. Totodată, Direcția de Sănătate Publică anunță că au fost înregistrate solicitări din partea cabinetelor medicale pentru contractare dozelor anti-gripale. În acest context, specialiștii ne explică cum anume persoanele pot să diferențieze gripa sau viroza respiratorie de infectarea cu coronavirus.
În situația în care autoritățile anunță din ce în ce mai multe îmbolnăviri cu coronavirus, pentru buzoieni este dificil să își dea seama dacă nu cumva suferă de o viroză respiratorie sau de gripă. De multe ori simptomele sunt similare din acest motiv, sunt de părere specialiștii, au nevoie de teste. Dacă pentru o viroză poate fi depistată mai ușor, gripa este practie imposibil de stabilit având în vedere că analizele specifice nu se mai fac, anunță medicii de familie.
O dată cu răcirea vremii, buzoienii și-au îndreptat atenția către vaccinurile anti-gripale. La medici de familie încă nu au ajuns dar le pot procura contra cost din farmacii.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău au declarat că medicii de familie au solicitat contractarea de vaccinuri antigripale. Nu au fost efectuate achiziții până la acest moment dar în situația în care vor ajunge în cabinet cel mai probabil de ele vor beneficia în primă fază persoanele vulnerabile.
Săptămâna viitoare DSP anunță că va realiza o centralizare vizavi de bolile de sezon.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ