SOLUȚII PENTRU CONTINUAREA CURSURILOR ON-LINE

0
795

Peste 7 000 de copii din judeţul Buzău sunt în imposibilitatea de a urma cursurile, predate, on-line de profesori, pentru că nu au tablete sau calculatoare. După anunţul că şcolile vor rămâne închise până în septembrie, unităţile de învăţământ au obligaţia să-i ajute pe eleviii fără posibilităţi materiale să intre în contact cu profesorii.
Inspectoratul Județean Școlar a trimis încă de săptămâna trecută solicitări primăriilor să sprijine cu resurse materiale familiile care nu au posibilitatea de a achiziționa device-uri pentru elevii care nu pot continua cursurile în sistem on-line. La rîndul lor, majoritatea primăriilor așteaptă de la directori și diriginți listele cu copii care nu dețin device-uri. Un „du-te- vino” din care au de pierdut copii.
Din cei peste 63.000 copii înscriși în rețeaua școlară din județul Buzău , peste 7000 de copii nu au posibilitatea de a continua cursurile în modul impus de starea de urgenţă. Așdar, fiecare școală trebuie să identifice copii care nu au nici o posibilitate de a continua școala în sistem on line, să transmită primăriilor aceste date, iar primăriile să acorde din bugetul local, acest ajutor. Potrivit ordinului Ministrului Educației, emis săptămâna trecută,într- o lună și jumătate mediile pe semestrul II, vor fi încheiate cu minim două note, chiar dacă copii au, sau nu posibilitatea de a dialoga cu dascălii.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ