Soluţii pentru încălzirea locuinţelor

0
241

Valul de debraşări de la sistemul centralizat de încălzire impune găsirea de noi soluţii tehnice pentru asigurarea agentului termic în locuinţe. Primăria susţine că populaţia nu va suferi de frig, în sezonul rece, pentru că încălzirea apartamentelor va fi posibilă prin intermediul punctelor termice din oraş.
Conducerea Primăriei dă asigurări că buzoienii vor avea căldură, în locuinţe, la iarnă. Problemele apărute în urmă cu două luni, când societatea Ecogen a încetat să mai furnizeze energie termică, iar apartamentele, şcolile şi grădiniţele au rămas în frig, urmate de un număr foarte mare de debranşări, pot fi rezolvate. Primarul Constantin Toma a declarat în şedinţa Consiliului Local Municipal, de joi, că unele puncte termice vor fi adaptate pentru a asigura încălzirea apartamentelor care vor rămâne branşate la sistemul centralizat.
Totodată, primarul Toma le-a cerut consilierilor să dea vot negativ pentru două proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal, prin care urma fie mărite tarifele pentru energia termică.
În acest moment nu poate fi stabilit preţul gigacaloriei pentru că specialiştii mai au de lucru la proiectul tehnic. După realizarea acestuia, ca urmare a debranşărilor masive de la sistemul centralizat de încălzire, se va putea aprecia noua capacitate şi necesarul de agent termic pentru locuinţele rămase cu branşamente la Regia Autonomă Municipală.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ