SOLUȚII PENTRU SCĂDEREA PREȚULUI APEI

0
67

La o săptămână de la demiterea managerului Companiei de Apă, Ionel Tescaru, buzoienii se întreabă când vor plăti tarife mai mici pentru apa de la robinete. Primarul Constantin Toma spune că, în prezent, se face o analiză financiară, la finalul căreia să poată fi redus prețul apei, suportat de populație. Cel mai probabil, buzoienii vor plăti mai puțin pentru apa de la robinete de la jumătatea anului viitor.
Primarul Constantin Toma a vorbit, în nenumărate rânduri, de piedicile pe care le-a avut în punerea în practică a unei politici de ieftinire a apei potabile. Odată cu demiterea lui Ionel Tescaru de la conducerea Companiei de Apă, buzoienii se întreabă când va reuși edilul să se țină de promisiune și să scadă prețul apei de la robinete. Constantin Toma spun că, în prezent, se lucrează la o analiză financiară, la finalul căreia să poată fi redus prețul apei suportat de populație.
Buzăul a ocupat, în ultimii ani, primele locuri în topul orașelor cu cea mai scumpă apă. Primarul Constantin Toma și-a propus ca municipiul să scadă în acest top cu 10 locuri. Noua conducere interimară a Companiei de Apă spune că, cel mai probabil, ieftinirea apei se va face în 6 luni.
SINCRON SIMONA SĂVULESCU, DIR. INTERIMAR CAB BUZĂU (din sedinta CLM) 01.44.52-01.45.07
În prezent, buzoienii plătesc 5,06 lei pentru fiecare metru cub de apă rece consumată, la care se adaugă și tariful pentru canalizare, ambele însumând aproape 10 lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ