Soluții pentru stăvilirea accidentelor de pe DN2E85

0
42

Circulație alternativă și două benzi pe sens
DN2E85 este fără îndoială unul dintre drumurile care fac anual cele mai multe victime în județul Buzău. Liberalii buzoieni au anunțat că vor încerca să determine Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să realizeze mai multe investiții în scopul creșterii siguranței rutiere pe sectorul de drum.
Drumul Național 2 E85 este o pată neagră pe harta accidentelor rutiere. Aicie anual sunt rănite sau își pierd viața zeci de persoane. Pe o bună parte din sectorul de drum se circulă pe o singură bandă pe sens, iar viteza coroborată cu depășirile neregulamentare dau naștere unor evenimete rutiere grave. Liberalii buzoieni au anunțat că vor încerca să determine Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să lărgească drumul în punctele critice.
O altă măsură care ar reduce riscul rutier, sunt de părere liberalii buzoieni ar fi circulația alternativă.
Specialiștii din domeniul rutier au atras atenția în nenumărate rânduri despre necesitatea lărgirii DN2E85 ca urmare a numărului mare de șoferi care tranzitează acest drum dar și din pricina accidentelor grave de circulație care se produc. DN2E85 nu poate fi certificat din punct de vedere al siguranței rutiere, atrag atenția specialiștii din cadrul Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație tocmai din pricina faptului că drumul este foarte îngust.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ