Şomaj, mai scăzut decât s-a estimat

0
63

Rata şomajului în judeţul Buzău, mai scăzută decât se aşteptau reprezentanţii autorităţilor. Calculele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, la finele lui 2019, sub 5 la sută din populaţia activă va fi în şomaj, procent mai mic decât estimările făcute în decembrie, anul trecut.
La sfârşitul anului, rata şomajului în judeţul Buzău va fi de aproximativ 5 la sută. Procentul, prognozat de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, are în vedere situaţia din momentul de faţă şi este inferior celui estimat la finele lui 2018, când a fost realizată o estimare.
Doar 700 de persoane din judeţul Buzău sunt şomeri indemnizaţi, adică au avut un loc de muncă şi l-au pierdut. Ponderea celor care beneficiază de sprijin financiar din partea AJOFM, sunt cei care primesc venitul minim garantat.
Conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în municipiul Buzău, rata şomajului este, sub 1 la sută. Procentul extrem de scăzut se este determinat, în principal, de faptul că, aici este concentrată industria judeţului şi în municipiu se fac cele mai multe angajări.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ