ŞOMAJ REDUS, CRIZĂ DE PERSONAL

0
84

Municipiul Buzău, principalul factor de dezvoltare economică al judeţului, a ajuns la o rată a şomajului sub 1 la sută. Dacă datele oficiale arată bine pentru statistica oraşului, angajatorii din industrie nu au prea multe motive de bucurie, deoarece se confruntă cu o lipsă acută de personal, iar muncitorii calificaţi sunt tot mai greu de găsit.
Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă are, începând cu anul acesta, o evidenţă distinctă în ceea ce priveşte situaţia şomajului în municipiul Buzău. Capitolul special dedicat oraşului reşedinţă de judeţ este consecinţă a faptului că, în ultima perioadă, aici sunt concentrate principalele forţe economice care atrag forţă de muncă. Astfel, conform datelor statistice şomajul în municipiul Buzău a ajuns la o cotă foarte redusă.
Şi perioada în care buzoienii se află în şomaj şi beneficiază de indemnizaţie a scăzut substanţial pentru că pe piaţa muncii este o mare criză de personal calificat. Astfel şomerii sunt ofertaţi imediat de angajatorii din municipiul Buzău, care găsesc tot mai greu muncitori calificaţi.
La nivelul întregului judeţ, conform situaţiei pe primele patru luni ale anului, rata şomajului este 6,71 la sută, cu aproximativ 11 000 de persoane aflate într-o formă de evidenţă şi plată. De la începutul anului, peste 3 000 de persoane din judeţul Buzău s-au angaja, în domeniul serviciilor, construcţiilor, dar şi al industriei grele, acolo unde cererea este foarte mare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ