ŞOMAJ REDUS ŞI DE SCURTĂ DURATĂ

0
163

Tendinţa de scădere a ratei şomajului, în cursul anului 2019, este evidentă, conform datelor oficiale prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Perioadele în care cei rămaşi fără loc de muncă, primesc indemnizaţii s-a redus substanţial pentru că şomerii primesc rapid noi oferte de la alte societăţi.
Rata şomajului a scăzut anul acesta, în judeţul Buzău, la 6.55%, faţă de 7.21, anul trecut. Numărul şomerilor aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă este cu aproximativ o mie de persoane, mai mic decât în 2018. Cei mai mulţi, sunt şomeri neindemnizaţi, persoane care beneficiază de ajutor social.
Din evoluţiile prezentate de conducerea AJOFM se observă scăderea constantă a ratei somajului, scăderea numărului de şomeri indemnizaţi cu precizarea că media de timp pentru această categorie a scăzut la sub 3 luni în anul 2019. Asta înseamnă că persoanele care au avut un loc de muncă şi dintr-un motiv sau altul l-au pierdut reuşesc, rapid să se angajeze. Şeful AJOFM, explică fenomenul prin faptul că gradul de absorbţie al forţei de muncă este unul extrem de ridicat.
La nivelul municipiului Buzău, şomajul este şi mai scăzut, cu o rată de sub 0.5%. În prezent, doar aproximativ 500 de persoane beneficiază de indemnizaţie, iar în evidenţele AJOFM figurează şi 3 800 de şomeri neindemnizaţi, beneficiari de venit minim garantat.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ