ȘOMAJ TEHNIC, LA MARILE FIRME

0
472

O perioadă foarte aglomerată pentru angajații de la Agenția pentru Ocuparea Forței de muncă Buzău. Din momentul în care s-a decretat starea de alertă, la jumătatea lunii martie, se lucrează la foc continuu la dosarele depuse de firmele care au luat decizia de a acorda șomaj tehnic angajaților. Printre acestea se numără și mari angajatori de pe platforma industrială buzoiană.
În primele zile din luna mai, peste 700 de firme au depus documente pentru șomajul tehnic, conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Dacă în luna martie, marile companii nu au fost pe lista celor care au recurs la acestă metodă, iată că în luna aprilie situația este cu totul alta.
Cele mai afectate domenii sunt cele în care activitatea a fost închisă de starea de urgență, de la prestatorii de servicii până la service-urile auto .
Chiar dacă volumul de muncă este imens, angajații AJOFM depun eforturi ca în maxim patru – cinci zile de la depunerea dosarelor, angajații să primească acest ajutor atât de necesar în condițiile actuale.
Pe de altă parte, sunt și firme care își păstrază angajații. Mai mult, în plină pandemie, la Buzău se fac angajări, cea ce denotă faptul că industria județului Buzău cuprinde domenii de activitate foarte variate care se întrepătrund, dar nu depind unul de altul.
În momentul de față, apoape 5000 de persoane au primit ajutorul pntru șomaj tehnic, în valoare de 3.2 milioane de lei.

Sirbescu Iuliana/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ