ȘOMAJ TEHNIC,LA INSTITUȚIILE DIN SUBORDINEA PRIMĂRIEI

0
315

Peste 13.500 de angajaţi din judeţul Buzău au primit, luna aceasta plata pentru şomajul tehnic, după ce firmele pentru care lucrează şi-au suspendat activitatea. Numărul societăţilor cu muncitori în şomaj tehnic este încă destul de mare.
La ora actuală, numărul de firme active, în județul Buzău, este de 22 500. Dintre acesta, 1 750 au depus documentație pentru șomaj tehnic. Luna aceasta Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă a achitat peste 21 milioane de lei angajaţilor aflați în această formă de șomaj. Și societăți din subordinea Primăriei au acordat acest ajutor unor salariați.
Cele mai afectate, rămân în continuare, domeniile industriei hoteliere şi restaurantele, confecţiile, dar şi micii producători şi întreprinzători. Pe de altă parte, sunt și firme care își păstrază angajații. Mai mult, în plină pandemie, la Buzău se fac angajări, cea ce denotă faptul că industria județului cuprinde domenii de activitate foarte variate care se întrepătrund, dar nu depind unul de altul. Peste 500 de buzoieni au încheiat contracte noi de muncă, peste 200, numai în agricultură.
Chiar dacă volumul de muncă este imens, angajații AJOFM depun eforturi ca în cel mai scurt timp de la depunerea dosarelor, angajații să primească acest ajutor atât de necesar în condițiile actuale.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ