Șomeri îndemnați la muncă cu bani gratuiți! Sunt peste 17.000 de buzoieni fără un loc de muncă

0
59

Anul 2016 s-a încheiat cum nu se mai poate prost pentru Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău. Rata șomajului se menține în continuare la un nivel îngrijotător cu toate că procentul a scăzut față de aceeași perioadă a anului de referință, 2015. Principalul vector de creștere este beneficiarul venitului minim garantat. În ecuația șomajului sunt calculați mii de asistați social care își găsesc cu dificultate un loc de muncă, voit sau nu.
În același timp pe parcursul anului trecut și-au găsit locuri de muncă 9000 de buzoieni, marea lor majoritate în domeniul serviciilor, construcții, agricultură, industrie sau pur și simplu în meserii necalificate. Pentru anul 2017, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă preconizează o scădere sensibilă a ratei șomajului.
Scăderea așteptată este pusă pe seama unor măsuri financiare de stimulare a forței de muncă nou intrate în vigoare începînd cu anul 2017.
Și nu sunt singurii bani gratuiți pe care statul îi oferă în acest an pentru a-i motiva pe șomeri să meargă la muncă. Dacă o întreagă familie se mută pentru un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de km atunci ajutorul crește la 16.000 de lei. O altă măsură activă de stimulare a angajării nou introdusă pentru anul 2017 face referire la faptul că orice persoană care se angajează și se mută la o distanță mare primește timp de 3 ani, în fiecare lună, o sumă egală cu 75 la sută din suma pe care o achită în contul chiriei și a utilităților dar nu mai mult de 900 de lei. Condiția este ca valabilitatea contractului de muncă să fie de minim 12 luni.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ