SONOMETRU NOU

0
68

Agenţia pentru Protecţia Mediului a achiziţionat recent, un sonometru performant în valoare de aproximativ 60,000 de lei. Cu ajutorul acestui aparat pot fi stabilite zonele unde zgomotul urban depăşeşte limitele legale. Pentru moment însă, noua achiziție nu poate fi utilizată, fiind în procedură de autorizare.

Reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău efectuează în prezent, măsurători privind indicele de zgomot de la nivelul județului cu un aparat care nu este performant. Prin urmare, aceste date au un caracter orientativ. Informațiile sunt estimative și prin prisma faptului că instituția nu este acreditată la Asociaţia de Acreditare din România pentru a face astfel de măsurători. Zonele în care Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău monitorizează zgomotul ambiental vizează municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, dar și alte localități din județ, acolo unde, în urmă cu câțiva ani, s-au semnalat probleme în acest sens.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău a achiziţionat recent, un sonometru performant care este dotat cu mai multe softuri ce permit preluarea datelor obținute din măsurători. Valorarea acestuia este de aproape 60,000 de lei. Pentru moment însă, noua achiziție nu poate fi folosită, fiind în procedură de autorizare.

După cum spun reprezentanții instituției și după cum rezultă și din datele oferite în timp real, de site-ul www.calitateaer.ro, nivelul de zgomot semnalat la nivelul județului Buzău s-a redus considerabil. Și totuși,      limitele de zgomot sunt depășite în unele zone din oraș sau din județ dar nu atât de mult, față de alți ani.

În funcţie de parametrii daţi de noul sonometru, autoritățile locale odată ce vor reface hărțile strategice, vor impune măsuri prin care să se reducă zgomotul ambiental.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ