SORIN GHEORGHE, GĂSIT INCOMPATIBIL! Subprefectul județului va ataca decizia ANI

0
140

Sorin Gheorghe, subprefectul judetului Buzău, a fost declarat incompatibil de Agentia Natională de Integritate. Asta pentru că acesta ar fi ocupat în acelasi timp mai multe functii. Contactat telefonic, oficialul de la Casa Albă a declarat că va ataca decizia inspectorilor de integritate întrucît are la îndemînă toate probele care dovedesc contrariul. Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că subprefectul județului Buzău, Sorin Gheorghe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 februarie 2013 – 20 aprilie 2015, întrucât simultan cu exercitarea funcțiilor publice în cadrul Primăriilor Blăjani şi Mărăcineni, respectiv la Prefectura Buzău și-a desfășurat și activitatea într-o funcție contractuală de director de cabinet la Cancelaria Prefectului. Conform inspectorilor de integritate, actualul subprefect ar fi încălcat legea.
SURSA ANI
„Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.
Conform Agenției Naționale de Integritate, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În replică, subprefectul județului Buzău a declarat că va ataca în instanță decizia ANI.
Conform unor surse, ancheta Agenției Naționale de Integritate s-ar baza pe o reclamație a unui fost angajat din cadrul Instituției Prefectului Buzău.

Floirn Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ