SORIN GHEORGHE, NOUL PREFECT AL JUDEŢULUI! Aurelia Mitrea se mută la APIA

0
438

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, încetarea executării cu caracter temporar prin detaşare a funcţiei de prefect al judeţului Buzău de către Aurelia Mitrea. Deocamdată nu a fost numit un nou reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar atribuţiile de prefect au fost preluate de subprefectul Sorin Gheorghe.
Conform procedurilor, Guvernul urmează să numească în cel mai scurt timp un prefect, iar jurământul va fi girat de un ministru sau subsecretar de stat.
Aurelia Mitrea a fost numită prefect la sfârşitul lunii iunie 2016 după demiterea lui George Sava. Înainte de a ajunge la Casa Albă, a ocupat funcţia de consilier superior la Casa Judeţeană de Pensii. În scurtul mandat pe care l-a ocupat, Aurelia Mitrea s-a remarcat printr-o serie de scandaluri şi gafe cu care Instituţia Prefectului nu s-a mai întâlnit. A început prin numirea ca şef de cabinet al unui fost proprietar de club de striptease. Fosta prefectă a gafat de Ziua Armatei când s-a adresat publicului buzoian cu onorată instanţă, iar de Ziua Naţională a interzis autorităţilor locale să se exprime buzoienilor de la microfonul instalat pe scenă. Şefa de la Prefectură a continuat să se remarce în spaţiul public printr-o inspecţie pe nepusă masă la fostul loc de muncă de la Casa de Pensii iar apoi, în urma unui concurs dubios, a câştigat funcţiai de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Tot prin modul său de a conduce instituţia, mai mulţi angajaţi ai Prefecturii şi-au căutat un loc de muncă în altă parte, printre ei şi secretarul general al Primăriei Buzău, juristul Diana Pavel. Odată cu demiterea Aureliei Mitrea din funcţie, se vor face modificări și în rândul membrilor cabinetului prefectului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ