ȘOSOACĂ ȘOCHEAZĂ, LA BUZĂU

0
66

UN SAC NEGRU A FOST PREZENTAT, DUMINICĂ SEARA ÎN FAȚA PRIMĂRIEI
Senatoarea anti mască a derapat în weekend și la Buzău. Diana Iovanovici Șoșoacă a susținut un discurs scandalos chiar în fața primăriei Municipiului Buzău. În fața a aproximativ 30 de protestatari anti restricții, senatoarea a prezentat un sac negru în care susține că ar fi băgate trupurile persoanelor decedate în lupta cu COVID-19.
Diana Iovanovici Șoșoacă s-a alăturat duminică unui grup de protestatari anti mască chiar pe platoul Dacia din municipiul Buzău. Înarmata cu sac negru le-a explicat celor prezenți cum persoanele decedate de covid-19 sunt puse în el. De asemenea, aceasta a ținut să aducă jigniri și acuzații grave tuturor cadrelor medicale din sistemul public de stat.
În replica conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, susține că persoanele care nu sunt specializate, nu pot să dea sfaturi cu privire la un domeniu pe care nu îl stăpânesc.
De asemenea, senatorul buzoian Vlad Pufu este revoltat și consideră că acesta este modul lui Sosoacă de a face o campanie de manipulare. Totodată, senatorul buzoiana spune că se așteaptă într-un viitor apropiat ca Diana Iovanovici Șoșoacă să-și facă propriul partid.
Un ordin apărut în Monitorului Oficial, în data de 13 martie 2020, prevede ca persoanele decedate ca urmare a infecției COVID-19 să fie sigilate într-un sac dublu impermeabil și ermetic închis cu fermoar și pulverizat cu produse biocide. În același timp și transportul cadavrului se face respectând toate normele de protecție de la nivelul secției în care s-a produs decesul și până la morgă. Rămâne de văzut dacă susținătorii senatoarei Șoșoacă vor continua să continue protestele, mai ales că numărul celor infectați depășește zilnic în județul Buzău 50 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ