Spaniolii cer angajați buzoieni! Rata șomajului în scădere

0
53

Angajatorii din Spania caută fortă de muncă la Buzău. Sute de locuri de muncă sunt disponibile în agricultură iar salariile nu sunt de refuzat. Oferta angajatorilor din Spania vine într-un moment în care la nivelul judetului, rata somajului încă se află la un nivel ridicat.
În ultimii ani, mii de români au luat calea străinătății și au muncit din greu pentru un trai mai bun. Cei mai mulți și-au găsit job-uri în Spania și Italia și s-au remarcat în special în domenii precum agricultură și construcții. Recent, angajatorii din Spania au notificat Agentia Judetean pentru Ocuparea Fortei de Muncă si au solicitat fortă de muncă. Salariile ajung până la 1200 de euro pe lună fără transport și masă. Cazarea este plătită de angajați dar locul este asigurat de firmele de recrutare iar prețul este sub cel al pieței. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt de părere că oferta este de nerefuzat întrucît muncitorul poate rămâne, după fiecare lună de lucru, cu 700-800 de euro net.
Oferta angajatorilor spanioli vine să completeze locurile de muncă deja existente la nivel de județ. Este o veste bună în contextul în care rata șomajului la nivel de județ desi a scăzut inca se menține la un nivel ridicat.
În prezent în evidențele AJOFM Buzău figureză nu mai puțin de 17.000 de buzoieni care se află în căutarea unui loc de muncă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ