SPECTACOL DE ZILE MARI, LA SĂPOCA

0
357

Sărbătoarea „Parada Gospodarilor” din Săpoca a avut de toate: mancare și distractie cat se poate. Evenimentul, organizat de Primăria comunei Săpoca, în colaborare cu Consiliul Județean, Consiliul Local Săpoca și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, a debutat de la orele 12.30, atunci când gospodarii din localitate și-au etalat ceea ce au cultivat în propriile grădini. Aflată la a IX a ediție, sărbătoarea „Parada Gospodarilor” a adunat producatori si mesteri populari din zona. Deschiderea oficială a sărbatorii a fost făcuta de oficialitatile comunei Săpoca, respectiv primarul Laurentiu Manea si viceprimarul Ionel Ilie.

Ca să arate cât de bune sunt legumele lor, gospodinele din localitățile Mătești și Săpoca au avut de pregatit cazane intregi cu ghiveci. După două ore, mâncarea a fost gata, iar juriul a trecut imediat la degustat, de altfel, o misiune destul de grea. Din juriu au făcut parte vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, Adrian Petre și deputatul de Buzău, Ionela Dobrică.

Cinci echipe a câte cinci gospodine s-au luat la întrecere, iar fiecare a ținut sa adauge in preparatele lor, mici secrete deprinse în familie. Primarul comunei Săpoca, Laurentiu Manea i-a invitat pe buzoienii prezenti la sarbatoare sa deguste din preparatele gospodinelor.

La ediţia din acest an a Paradei Gospodarilor din Săpoca pe scena amplasată în zona a avut loc și un spectacol folcloric, susţinut de cunoscutul artist din Republica Moldova, Ion Paladi dar și de artisti buzoieni.

Membrii ansamblului ,,Plaiurile Mioriţei” din judeţul Buzău au urcat pe scenă şi au evoluat în faţa a sute de buzoieni prezentând portul, cântul şi dansul popular.

Dupa degustarea preparatelor și a mustului, pe ritmurile alerte ale muzicii populare cantata de solisti consacrati, oamenii au incins hora, pe melodiile cantate de solistul basarabean Ion Paladi.

Localitatea buzoiană Săpoca reprezintă unul dintre cele mai mari bazine legumicole ale Munteniei, de unde provine renumita ceapă de apă de Buzău. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ