Spectacol total, la Baza Aeriană Boboc

0
226

Mii de oameni s-au bucurat de un spectacol total pe aerodromul Bazei Aeriene de la Boboc. În aer au evoluat aeronave militare şi sportive, iar la sol s-au desfăurat exerciţii tactice care au simulat atacuri ale unor insurgenţi. De la mitingul aerian, intrat deja în tradiţie, nu au lipsit surprizele pregătite de organizatori.
O nouă ediţie a show-ului aerian şi a Zilei Porţilor Deschise de la Boboc s-a bucurat de o participare foarte numeroasă. Mii de buzoieni, dar şi iubitori ai aeronauticii din judeţe învecinate Buzăului, au fost prezenţi, sâmbătă pe aerodromul Bazei Aeriene de la Boboc. Evenimentul de anul acesta a fost unul deosebit, deoarece unitatea de elită a aviaţiei româneşti a primit drapelul de luptă.
Momentul solemn, al înmânării drapelului de luptă, comandantul Bazei Aeriene Boboc, a fost urmat de o defilare a cadrelor şi cursaţilor Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene. Alături de aceştia, s-au încolonat şi miltari ai Regimentului 30 Gardă, dar şi cei din Cavaleria Jandarmeriei Române, care au înşoţit o replică a avionului Vlaicu 2. Un moment inedit al paradei, şi totodată o surpriză pentru miile de spectatori l-a constituit prezenţa membrilor clubului moto B-Zones, care au rulat cu motocicletele pe pistă.
A urmat spectacolul aerian la care au participat aeronave ale Bazei Aeriene Boboc şi aparate de zbor ale unor cluburi
Demonstaţiile spectaculoase ale piloţilor sportvi şi ai celor sportivi, i-au ţinut cu sufletul la gură pe cei prezenţi, indiferent de vârstă.
La fel de interesantă a fost pentru publicul prezent pe aerodrom, a fost şi expoziţia statică de avioane. Pe pistă s-au aflat aeronave aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române, iar vizitatorii au avut posibilitatea să le studieze îndeaproape şi chiar să urce la bordul acestora. Ziua Porţilor Deschise de la Boboc a fost completată de militari ai altor structuri. Cei de la Forţele pentru Operaţii Speciale au prezentat un exerciţiu tactic ce a simulat o luptă într-o zonă de război, fiind sprijiniţi din aer, de avioane şi elicoptere.
Ziua Porţilor Dschise la Boboc, se organizează în fiecare an, în luna iunie. Este luna în care Aurel Vlaicu a zburat pentru prima dată, iar unitatea este strâns legată de numele pionierului aviaţiei româneşti. Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din cadrul Bazei Aeriene de la Boboc poartă numele lui Aurel Vlaicu.

Laurenţiu Marinov/Mihai Vasilescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ