SPERANȚE PENTRU AGRICULTORI

0
21

Speranțe pentru agricultori după precipitațiile din această săpătmână. După luni de zile în care s-au rugat să plouă, în sfârșit fermierii speră să salveze din culturile agricole pe care le-au înființat în acest an. Pentru a putea salva ceva, oamenii şi-ar dori ca vremea să nu devină geroasă fiindcă, în astfel de condiții toate culturile ar fi compromise definitiv.
Este cea mai secetoasă toamnă din ultimii ani. A fost afirmația tuturor fermierilor care au așteptat luni de zile să plouă și culturile lor să se dezvolte. În zadar au fost rugăciunile lor, iar singura salvare a venit din partea irigațiilor, acolo unde au putut fi puse în funcțiune instalațiile de apă. Însă planurile agricultorilor au devenit din nou optimiste, după precipitațiile căzute în această săptămână, pentru culturile înființate în toamnă.
Grijile agricultorilor nu iau sfârșit acum, după aceste precipitații. În ciuda cantităților însemnate de apă, oricând capriciile vremii pot distruge ceea ce au semănat în toamnă. Fermierii se tem ca temperaturile să nu scadă foarte mult pentru că, în condiții de ger, toate culturile ar fi compromise.
Anul 2018 a fost unul destul de capricios pentru agricultori. Luna martie a debutat cu ger şi zăpezi, apoi, după data de 7 martie temperaturile au început să crească brusc, ulterior tempe¬ratura a început să scadă cu aproape 20 de grade. Iarna a revenit în forţă şi a durat mai mult de o săptămână. Spre sfârşitul lunii martie, iar s-a încălzit brusc, ceea ce a făcut să îngreuneze plecarea în vegetaţie a culturilor semănate în toamnă şi, de asemenea, să întârzie și semănăturile de primăvară.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ