SPITAL DE ZI LA POGOANELE! Autoritățile așteaptă răspun de la Minister

0
209

Locuitorii din Pogoanele se vor putea bucura din nou de asistență medicală la ei în oraș. Autoritățile locale au depus un proiect care vizează înființarea unui spital de zi astfel încât persoanele din Pogoanele să nu mai fie nevoite să facă un drum până la Buzău atunci când au nevoie de consultații medicale. Proiectul urmează să fie aprobat de către responsabilii din Ministerul Dezvoltării Regionale.
În anul 2002, spitalul din orașul Pogoanele a fost închis. De atunci, locuitorii s-au văzut nevoiți să facă drumuri până la Buzău atunci când au avut nevoie de consultații medicale de specialitate. Pentru că tot mai mulți oameni se plângeau de necesitatea înființării unui spital, autoritățile locale din Pogoanele au întocmit un proiect pe care l-au depus la Ministerul Dezvoltării Regionale ce vizează construirea unui centru de medicină preventivă și tratament ambulatoriu.
Proiectele menite să dezvolte și totodată să modernizeze orașul Pogoanele nu se opresc aici. O prioritate pentru autorități o reprezintă și educația. De aceea, în satul Căldărăști va fi construită o școală nouă cu sală de sport astfel încât elevii să poată învăța în condiții moderne.
Necesitatea construirii unei școli în satul Căldărăști a apărut ca urmare a degradării actualei unități de învățământ, înființată în urmă cu zeci de ani.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ