ÎN SPITAL DIN CAUZA DROGURILOR

0
60

Zeci de buzoieni au ajuns la spitalele din judeţ în urma consumului de droguri. Autorităţile spun că fenomenul este în scădere faţă de anii anteriori şi că cei care ajung să fie înregistraţi oficial şi care primesc ajutor medical sunt, în general, consumatori ocazionali.

Activităţile de prevenire a consumului de droguri, în rândul tinerilor au dat roade spun reprezentanţii autorităţilor cu atribuţii în acest domeniu. Cifrele furnizate de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog arată o scădere  a numărului de consumatori, cunoscuţi oficial. Totuşi, în primele 9 luni ale anului, din cauza drogurilor mai multe persoane au ajuns în spital, fiind în general vorba despre consumatori ocazionali.

Cei care se ocupă cu prevenirea cosnumului de droguri vorbesc depre o ofertă de substanţe interzise, care la Buzău nu a fost deloc de neglijat. Anul acesta, poliţiştii au destructurat două grupări de traficanţi şi au cercetat 40 de persoane.

Pentru anul 2018, Centrul de Prevenire Antidrog îşi propune iniţierea unor noi campanii sau proiecte de prevenire a consumului de droguri pentru diferite categorii socio-profesionale, inclusiv adresate comunităţilor din mediul rural, intensificarea colaborării cu unităţile spitaliceşti,în vederea monitorizării consumatorilor de droguri şi îndrumării acestora către serviciile oferite de Centru. De asemenea, se doreşte intensificarea colaborării cu Biserica şi desfăşurarea de activităţi de prevenire a consumului de droguri în parohiile din judeţ.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ