SPITALELE DIN BUZĂU, PRIORITATE PENTRU CONSILIU JUDEȚEAN

0
33

Ultimele aproape patru luni au fost o încercare grea pentru autoritățile judeţene. O resetare totală a sistemului de sănătate, este imperativă, pentru perioada următoare. Construirea de noi unităţi medicale, în zonele de munte ale județului, și asigurarea unor condiții de lucru la standard european pentru personalul medical, reprezintă o prioritate a Consililui Județean Buzău.
Infrastructura medicală din Buzău este învechită, conform președintelui Consiliului Județean. Chiar dacă au fost modernizate multe secții din spitalele județului, altele stău să cadă. Totodată, sunt localități, majoritatea situate în zonele de munte ale județului unde cetățenii nu au reuşesc să ajungă la medicul de familie.
Un exemplu recent de disfuncţionalitate a sistemului medical este Râmnicu Sărat, unde Spitalul Municipal este singurul din zonă. Unitatea sanitară a fost tranformată în spital suport pentru bolnavii de Covid-19. Râmnicenii sunt nevoiţi să parcurgă kilometri până la Buzău pentru orice problemă de sănătate. În acest ritm, la un posibil nou val de coronavirus, pacienții vor avea parte de spitale de campanie, precizează președintele consiliului.
De asemenea, lipsesc și cadrele medicale, care aleg drumul străinătății pentru un salariu mai mare și condiții de lucru mai bune.
Accesarea de fonduri europene şi continuarea reabiltării secțiilor spitalelor continuă, totuși în judeţul Buzău.

Iuliana Sîrbescu / Rober Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ