Spitalul Brătianu, salvat înainte de a deveni un mall

0
12

Biblioteca Județeană va fi redată circuitului educațional
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu s-a arătat mulțumit de modul încare au decurs lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital Brătianu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Imobilul a fost salvat înainte de a deveni un mall, a subliniat șeful executivului județean.
În cursul anului 2019 au fost demarate lucrările de restaurarea a fostului Spital Brătianu aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău, în vederea înfiinţării Centrului muzeal I.C. Brătianu. Aici vor fi organizate activități cultural-artistice, imobilul urmând să fie inclus pe harta turistică a Buzăului. A fost o muncă titatică pentru restaurarea unui obiectiv istoric ce s-ar fi putut transforma într-un mall.
Timp de mai bine de 100 de ani Spitalul Brătianu a funcționat, adăpostind diferite secții de specialitate. După înființarea Spitalului Județean, Brătianu a devenit secție exterioară iar în anul 2000, imobilul a fost închis definitiv, clădirea aflându-se într-o stare avansată de degradare. Președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că lucrarea de reabilitare a Bibliotecii Județene Buzău este un alt proiect deosebit de important pentru comunitatea locală.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Bibliotecii Județene este de 19.4 milioane de lei iar durata de execuție a lucrărilor fost stabilită pentru data de 31 decembrie 2023.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ